0

Pretraga

Figurina

Šifra proizvoda978-86-300-0412-4

1.399,00 din.

Autor

Prevod

Izdavač

Godina izdanja

Broj strana

460

Povez

Format

21 cm

Oblast

Od svih drevnih umetnina nijedna ne zaokuplja pažnju koliko zagonetne figurine iz bronzanog doba, koje svojom tajanstvenošću privlače kako kolekcionare tako i pljačkaše.

Kada Helena nasledi stan majčinih roditelja u Atini, preplave je sećanja na vreme koje je u njemu provela kao dete. Čisteći stan, ona ne samo da otkriva brojne vredne antikvitete već polako postaje svesna i brutalne prošlosti sopstvenog dede, generala u diktatorskom režimu koji je vla­dao Grčkom. Ta saznanja dovode je u ličnu krizu koja zahteva odgovore. Tražeći ih na uskim ulicama Atine i među njenim širokogrudim stanovnicima, kao i na crnoj berzi umetnina, Helena će pokušati da pronađe iskupljenje za neke od dedinih postupaka, ali i pomirenje s narušenom slikom sopstvene porodice, kao i novo značenje reči „dom”.

Viktorija Hislop rođena je 1959. godine u Bromliju, u Engleskoj. Studirala je engleski u Oksfordu i radila u izdavaštvu, odnosima s javnošću i kao novinarka, pre nego što je postala romanopisac. Njen prvi roman, Ostrvo, osam nedelja uzastopno zauzimao je prvo mesto na listi najprodavanijih broširanih knjiga Sandej tajmsa i prodat je u više od dva miliona primeraka širom sveta. Viktorija je pomagala pri pisanju scenarija za televizijsku adaptaciju romana Ostrvo u Grčkoj, u vidu serije od dvadeset šest epizoda, koja je postigla rekordnu gledanost na grčkoj televiziji. Za isti roman 2007. dobila je nagradu Galaxy British Book Award za debitantski roman godine, a njen drugi roman, Povratak, takođe je bio u samom vrhu liste bestselera. Roman Nit zadržao se devet nedelja na spisku bestselera Sandej tajmsa i široko je prihvaćen i hvaljen. Njene knjige su prevedene na više od dvadeset pet jezika. Viktorija piše i pripovetke, a njena prva zbirka, Kritsko veče, dostupna je u elektronskom obliku. Živi u grofoviji Kent sa suprugom Ijanom i dvoje dece.

Proizvod je dodat u korpu