0

Pretraga

Ime joj je Glorija

Šifra proizvoda978-86-523-0423-3

1.243,00 din.

Autor

Izdavač

Godina izdanja

Broj strana

259

Povez

Format

21 cm

Oblast

Morton Samuilo Smit, junak novog romana Milana St. Protića, profesionalni je američki istoričar i profesor na Kolumbija univerzitetu u Njujorku. Potraga za tajnim jevanđeljem po Marku odvodi Mortona Smita u grotlo Drugog svetskog rata i građanskog rata u Jugoslaviji, a kasnije i u socijalističku Jugoslaviju, gde sreće ljude kakve pre nije znao i svedoči nesvakidašnjim događajima i sudbinama.
Roman o ljubavi i potrazi, o slobodi i ropstvu, o tajni i otkriću. Uzbudljiva priča, zanosni preokreti, istorija iz neočekivanog ugla.

„Pored toga, gotovo usput, junak ove knjige našao se u samom grotlu istorijskih zbivanja, sudbonosnih koliko i tragičnih, što su zadesila evropski komad Zemljine lopte i nas Srbe na njenom jugoistoku u periodu od 1941. do 1954. Redovi koji slede su atipična hronika tih događaja, onog što se odigralo pre i onog što se desilo posle.“

„Svaka priča ima četiri strane: našu stranu, njihovu stranu, istinu i ono što se zaista dogodilo.“

Milan St. Protić (1957) rođen je u Beogradu, gde je završio gimnaziju (1976) i diplomirao na Pravnom fakultetu (1980). Magistrirao je 1982. godine, a pet godina kasnije doktorirao modernu evropsku istoriju na Kalifornijskom univerzitetu u Santa Barbari (SAD). Bavio se istorijom, diplomatijom i politikom. Objavio je više istoriografskih i memoarskih dela, roman Sinajsko jevanđelje (2017), putopis Zemlja Viljema Tela (2018) i roman Pun krug L. D. Trockog (2020).

Proizvod je dodat u korpu