0

Pretraga

Zavese na našim prozorima

Šifra proizvoda978-86-8838-940-2

990,00 din.

Autor

Izdavač

Godina izdanja

Broj strana

245

Povez

Format

21 cm

Oblast

Otkucaji zidnog sata u jednoj kući smeštenoj u neimenovanoj varoši broje i preispituju vreme – ono koje je dato svakom čoveku, ali i ono po kojem se upravljaju svi varošani. Koliko je otkucaja potrebno da bi se svet živih odvojio od sveta mrtvih i da li je to uopšte moguće, na poseban način odgovorila je Vera Bošković u svom debitantskom romanu Zavese na našim prozorima koji prati sudbine dve sestre. Iako radnja romana obuhvata vreme od kraja Drugog svetskog rata do osamdesetih godina prošlog veka, sećanjima junaka i preplitanjem motiva obuhvaćen je i mnogo raniji period, pa je tako prikazana istorija cele porodice. Čitalac koji se nađe u tom vremenskom kovitlacu neminovno mora da se zapita o istoriji svoje porodice i o tome u kojoj meri je porodično vreme odredilo njegovo lično. Vera Bošković piše zrelo i vešto, uz autentične slike građene poput filmskih kadrova. I sve vreme, sve do samog kraja, drži čitaoca u nedoumici – ko priča ovu priču…

Branka Tarbuk

Vera Bošković (1971) rođena je u Čačku. Ljubav prema lepoj reči i kreativnosti povukla je iz porodice, razvila u Čačanskoj gimnaziji i ozvaničila diplomom beogradskog Filozofskog fakulteta, na Katedri za istoriju umetnosti. Zanat kovanja medijskog teksta naučila je na Radio Beogradu 2 kao novinarka, dok je kustoske veštine primenjivala sarađujući s Beogradskom radionicom BURA na nekoliko izložbeno-performativnih priredbi.

U okviru evropskog projekta Mobilni kulturni kontejneri obučavala je mlade ljude s jugoslovenskih prostora da brane svoju budućnost novinarskom rečju. Iz najdubljih depoa intimnog nastaje njen prvi roman Zavese na našim prozorima.

Proizvod je dodat u korpu